De vereniging

Welkom op de website van Wandelsportcentrum De Solberg. Het wandelsportcentrum is een onderdeel van sport- en spelcentrum De Solberg en gericht op het actief wandelen in de omgeving van Beesel. Niet alleen het belopen van een wandelroute komt hier bij kijken, maar bijvoorbeeld ook wandelsporten zoals nordic-walking en GPS-wandelen kunnen bij WSC De Solberg worden beoefend. Op verschillende momenten in de week vertrekken vanaf De Solberg in Beesel de nodige groepen voor een tocht door de natuurlijke omgeving in en rond om Beesel. Ook zijn er deelnames aan wandeltochten van wandelverenigingen op andere locaties om ook elders op een goede verantwoorde manier met faciliteiten in de buitenlucht in beweging te kunnen zijn. Meer informatie is uitgebreid op deze website te vinden.

 

Wandel Sport Centrum “De Solberg” opent, zaterdag 3 mei 2014 om 11.00u., haar deuren.

 

Toen de verbouwing van de kantine van Bieslo en Roka een feit was, stelde de gemeente wel als verplichting, dat er meer activiteiten in en rondom het nieuwe gebouw moesten plaatsvinden.

Met de bouw van Jeu-de–boules-banen, een Johan Cruyff-trapveldje en recent zelfs een beugelbaan, was men er nog niet. Na een enquête, gehouden door Kernoverleg Beesel, bleek dat er vooral behoefte was aan wandelen en fietsen.

Besloten werd om samen met stichting Wandel4daagse Beesel en in samenwerking met de K.N.B.L.O. (wandelbond, o.a. bekend van de Nijmeegse 4daagse) een wandelsportcentrum in Beesel op te zetten.

IMG_8229Vanuit dit centrum, dat trouwens bedoeld is voor de hele regio, starten cursussen:  WandelFit, WandelSportief, GPS-wandelen, NordicWalking, rolstoelwandelen, enz.. Dit alles onder begeleiding van, door de bond gecertificeerde, wandeltrainers en wandelbegeleiders..